Λένε πως είσαι ότι τρως.
Αν και προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω καταβροχθίσει ποτέ κάποιο sexy κτήνος, εν’ τούτοις αυτό είναι αλήθεια.
Οι διατροφικές  συνήθειες έχουν να κάνουν με τον τρόπο μα και τη στάση ζωής των ανθρώπων.
Η χορτοφαγία, όπως και η κρεατοφαγία συνυπάρχουν μαζί με τον άνθρωπο και όπως φαίνεται οι πρώτες οργανωμένες ανθρώπινες φυλές επιδίδονταν σε χορτοφαγία (δείτε το σχετικό άρθρο).
Άλλωστε είναι πασίγνωστες οι φιλοσοφίες ζωής που είχαν οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων και ιδιαίτερα στην Αφρική, όπου πίστευαν στην “Μάνα Γη” και ζούσαν με ότι αυτή τους έδινε.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ:

Mε λένε Νίκο, εκτός από την μαγειρική, ασχολούμαι με την μουσική και φυσικά με τους σκύλους και το γάτο μου.
Δεν τρώω τα ζώα πάνω από 20 χρόνια αν και πριν ήμουν ένας φανατικός κρεατοφάγος, σπάνια έτρωγα οτιδήποτε άλλο.
Το να βρω την αγάπη των ζωών και να σταματήσω να τα τρώω δεν ήταν κάτι εύκολο μου πήρε χρόνια, από το πρώτο ερέθισμα από ένα βιβλίο του Γκάντι, μέχρι να βρω την αγάπη τους και να καταλάβω ότι δεν είναι φαΐ αλλά “άνθρωποι” με διαφορετικό σκελετό!

Το μετά όμως είναι πολύ πιο δύσκολο, κάθε νέος χορτοφάγος έχει αναρωτηθεί «τι τρώω τώρα?» γιατί όταν έχεις μεγαλώσει με κάποιες γεύσεις δεν είναι εύκολο να ζήσεις μόνο με σαλάτες ή με χόρτα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισα τους πειραματισμούς στις γεύσεις και έγινα μάγειρας!

Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ GREEN CHEF.GR

Το greenchef.gr ξεκίνησε από την επιθυμία μου να μοιραστώ τις συνταγές     και τις γνώσεις μου στην χορτοφαγική διατροφή , αλλά και για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ χορτοφάγων και μη .
Kαι όλα σε μια εποχή που ο καθημερινός άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με εχθρικές σε αυτόν πολιτικές και καταστάσεις και με την τροφή σε κάποιες περιπτώσεις να έχει γίνει είδος πολυτελείας!

Νίκος Γαϊτάνος

—————————————————————————————————

άννα χοχλάκη

Ασχολούμαι με τη μαγειρική και την οικολογία περίπου 30 χρόνια!

Είπε κανείς ότι μεγάλωσα….;

Τέλειωσα τη Σιβιτανίδειο και παρακολούθησα σεμινάρια χορτοφαγικής διατροφής.

Αυτό που μου μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ν’αντικαθιστώ υλικά ζωικής προέλευσης  με πρώτες ύλες φυτικής , προσπαθώντας να αποδίδεται η ανάλογη διατροφική αξία.

Το ταξείδι (ή ταξίδι, όποιας σχολής κι αν είστε) στη χορτοφαγία και την ωμοφαγική διατροφή είναι γοητευτικό και ακόμα και όσοι δεν είναι πιστοί οπαδοί αυτών των τάσεων , μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσες και υγιεινές προτάσεις για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους .

Αφού έγινα μαμά ενός αγοριού , ευαισθητοποιήθηκα ακόμα πιο πολύ στα ζητήματα διατροφής και περιβάλλοντος και προσπαθώ πια να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για τον άνθρωπο και τη γη.

Οι συνθήκες , στο όνομα του πλουτισμού , γίνονται όλο και πιο αντίξοες.

Παρ’ όλ’ αυτά,  θεωρώντας  ότι “η επανάσταση στη καθημερινή μας ζωή”είναι ο μόνος δημιουργικός δρόμος για να κερδίσουμε πράγματα,  προσπαθώ να κάνω και να δείχνω τρόπους  διατροφής και διαβίωσης εναλλακτικούς και σύμμαχους της σωματικής και ψυχικής  υγείας όλων μας αλλά και της φροντίδας του πλανήτη,  που είναι το σπίτι το δικό μας αλλά κυρίως των παιδιών μας.

Είμαι εδώ προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο που μπορώ και θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν επικοινωνούμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος!

Οι πληροφορίες και η συμμετοχή σας  μου είναι πολύτιμες.

Είμαστε  εδώ επίσης για να απαντήσουμε σε όποιο θέμα αφορά τις δραστηριότητές μας  αλλά και για να ανακοινώσουμε δικά σας θέματα που  έχουν κοινό παρανομαστή την διατροφή και το περιβάλλον !

Α.Χ.

Στο greenchef.gr θα βρείτε :

>>>Επίσης στο greenchef.gr λειτούργει μια πλήρης βιολογική αγορά με πιστοποιημένα και επιλεγμένα τρόφιμα και καλλυντικά φυτικής προέλευσης χωρίς ζωικά παράγωγα και φυσικά χωρίς πειράματα σε ζώα!

Αναρτήθηκε την 22 Mar στην κατηγορία
Tags: