Υλικά για  40  περίπου τρουφάκια
- 1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο ή ότι μας έμεινε όταν φτιάξαμε γάλα ξηρών καρπών.
 - 1 κούπα τριμμένη καρύδα
 - 1 κούπα βρώμη ή πίτουρο βρώμης
 - 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι ή ότι άλλο γλυκαντικό χρησιμοποιούμε (αν χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη θα πρέπει να την λιώσουμε σε λίγο ζεστό νερό)
 - 1/2 κούπα χλιαρό νερό ( ή αν χρειαστεί λίγο παραπάνω )
 - 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
 - 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
 - το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
 
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό  ώσπου να γίνει σαν αραιός χυλός.
Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο παραπάνω νερό. - Σ’ ένα σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά  δίνοντας λίγο χρόνο στο μείγμα (περίπου 30 λεπτά) να φουσκώσει και να δέσουν όλα τα υλικά κάνοντας μια μάζα που κολλάει ελαφρά .
Εάν το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. - Μετά από 1/2 ώρα πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα ώστε να κολλήσει πάνω τους .
Κατόπιν τα βάζουμε στις μικρές θηκούλες για ταρτάκια και μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα. 
TIPS
- Στο μείγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε 3 κουταλιές της σούπας κακάο και αντί για κανέλα και γαρύφαλλο να ενισχύσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
 - Αντί για τριμμένη καρύδα στο περιτύλιγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα μελωμένα αμύγδαλα.
 - Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες , κράνμπερις , ψιλοκομμένα βερίκοκα ή δαμάσκηνα κ.λ.π.
 
Α.Χ.
