Home οικολογικά νέα Tα νέα της Γης Monsanto, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα! Η Eπέλαση του Codex alimentarius!

Παραδόξως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) ακύρωσε την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για  το αμφιλεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για το μπρόκολο .  Η Μonsanto με αυτό το  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (EP1069819 ) για το μπρόκολο που προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες έχει όλα τα δικαιώματα της παραγωγής του. Η εταιρία Syngenta, η οποία άσκησε έφεση κατά του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, απρόσμενα  πρότεινε την ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης. Το ΕΓΔΕ δέχτηκε αυτό το αίτημα από την εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο το οποίο προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες,  θα πρέπει τώρα να γίνει δεκτό με μικρές μόνο τροποποιήσεις!!

Το ΕΓΔΕ καθώς και ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δεν έδωσαν καμμία δημόσια εξήγηση ως προς το γιατί η μεγάλη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία ακυρώθηκε έτσι ξαφνικά .
” Ωστόσο, η δημόσια διαμαρτυρία θα συνεχιστεί, και εμείς δεν θα σταματήσουμε την κινητοποίηση για τη διαδήλωση “, λέει ο Ruth Tippe της οργάνωσης ” δεν υπάρχουν καθόλου πατέντες για τη Ζωή! “, Η οποία είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της διαδήλωσης, μαζί με  αγρότες, τους Φίλους της Γης Greenpeace, Misereor και άλλες οργανώσεις που μάχονται ενάντια στις πατέντες σε φυτά και ζώαMonsanto έχει ήδη ζητήσει να της δωθεί πατέντα για όλα τα εκτρεφόμενα γουρούνια).

Πριν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας  οι καταναλωτές είχαν μια πολύ ευρύτερη επιλογή μεταξύ διαφόρων παραγωγών. Τώρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα εξαφανίσει το δικαίωμα επιλογής.

Μέχρι σήμερα η Monsanto κυρίως αλλά και άλλες εταιρείες έχουν κατοχυρώσει 42 είδη λαχανικών! Δεδομένου ότι τα εν λόγω λαχανικά πωλούνται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα πατενταρισμένα λαχανικά.

  • Από ‘ολες τις ποικιλίες λαχανικών μόνο το 3.8 %προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα
  • Πάνω από το 16% όλων των λαχανικών έχει ήδη πατενταριστεί
  • Μόνο το 4.8% από τα προστατευόμενα είδη λαχανικών θα μπορέσουν τελικά να παραμείνουν χωρίς πνευματικά δικαιώματα

Προσέξτε την ετικέτα, όλα φαίνονται τόσο ωραία, αναφέρονται τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου και το πόσο καλό είναι για τον οργανισμό μας.

Αν όμως kοιτάξετε καλύτερα θα δείτε ότι η Beneforte ανήκει στον όμιλο εταιρειών της MONSANTO!!!

Εκτός των άλλων  στην συσκευασία η εταιρεία αναφέρει ότι το μπρόκολο της Beneforte ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση”

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον ειρωνικό την στιγμή που η Monsanto μαζί με την Coca Cola είναι οι εταιρείες τροφίμων με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση του πλανήτη.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Monsanto Hid Decades of Pollution The Washington Post, January 1, 2002
EPA Concerned about Monsanto Pollution Control Dam
Monsanto Pays 93 Million to Victims in Settlement
Monsanto: A Legacy of Deception
The New PCB: Monsanto’s Round-up weed killer turning up in air, rain and river

 

 

Όπως αναγράφεται και στη συσκευασία “Eat Smart

ΦΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑ“, προτιμάτε πάντα βιολογικά προϊόντα ή ακόμα καλύτερα καλλιεργείστε μόνοι τα λαχανικά σας.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ

Μεγάλες Καλλιέργιες σε Μικρό Χώρο-Τρόφιμα Ανοιχτού Κώδικα [ Οpen Source Food ]

Window farming (Καλλιέργια Φυτών στα Παράθυρα Κτιρίων) – Open Source Ecology Greece [Video]