- 4 φλυτζάνια λιωμένο καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια
 - 4 κουταλιές μέλι
 - 10 φύλλα δυόσμου ή μέντας
 - 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα ακέρωτου λεμονιού ή λάιμ
 - χυμό από 1 λεμόνι
 - 4 παγάκια
 
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε με επιμέλεια το καρπούζι, χτυπάμε στο μίξερ τα παγάκια με το μέλι και το δυόσμο μέχρι να λιώσουν, προσθέτουμε το καρπούζι και πολτοποιούμε.
 - Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό- κατά προτίμηση- σκεύος, με καπάκι ή σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε στο ψυγείο.
 - Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή φροντίζουμε αν θέλουμε να το ανακατεύουμε κάθε 1/2 ώρα ή εάν η γρανίτα παγώσει πολύ, την ώρα του σερβιρίσματος, την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια και φύλλα δυόσμου.
 
Α.Χ.
