Χειμωνιάτικες γεύσεις, αχνιστό, λεμονάτο φαγάκι, ελαφρύ και οικονομικότατο!
Υλικά για 4-5 μερίδες
- 1/2 μέτριο λάχανο χονδροκομμένο
 - 1 μέτρια ρίζα σέλερι χονδροκομμένη
 - 1/2 σελινόριζα σε κύβους
 - 3 καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλλες
 - 1/2 κόκκινη πιπεριά
 - 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 2 αυγά
 - χυμό από 2 λεμόνια
 
Παρασκευή
- Προετοιμάζουμε τα λαχανικά.
 - Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
 - Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 20′-30′, φροντίζοντας να μείνει ζωμός για το αυγολέμονο.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπάμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ελαφρά.
 - Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό στριφογυρίζουμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την εστία.
 
Α.Χ.




