Υλικά για 10 ρολάκια για τη γέμιση

  • 600 gr σπανάκι
  • 4 κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 1 φλυτζάνι καφκαλίδες
  • 1 φλυτζάνι άνηθο
  • 250 gr φέτα
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

για τη ζύμη

  •  500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές ξύδι ή ρακί
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • χλιαρό νερό περίπου 1 1/2 φλυτζάνι
Παρασκευή 
  • Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι,  αλατίζουμε και στύβουμε να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα και τα σωτάρουμε ελαφρά με το λάδι.
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, σπάμε με τα δάχτυλα τη φέτα και ανακατεύουμε  όλα τα υλικά .
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ωστόσο ανοίγουμε 10 λεπτά φύλλα 20 cm x 25 cm περίπου.
  • Για να διευκολυνθούμε στο ίσο μοίρασμα της γέμισης, την χωρίζουμε εξαρχής σε 10 ίσα μέρη.
  • Λαδώνουμε ελαφρά τη ζύμη, στρώνουμε κατά πλάτος τη γέμιση και τυλίγουμε χωρίς να σφίγγουμε το ζυμάρι. Φροντίζουμε να φυλακίσουμε τη γέμιση, διπλώνοντας από την αρχή τα πλαϊνά της ζύμης.
  • Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50′ περίπου

ΤIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χωριάτικο φύλλο, χωρίζοντας το καθένα στα δύο.
Α.Χ.