Παραδοσιακή, γρήγορη, νόστιμη πίτα, ιδανική συνταγή για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο και δε ξέρουν πολλά-πολλά από μαγειρική.

Διατηρείται στο ψυγείο και είναι καλό σπιτικό σνακ για τη δουλειά και τη θάλασσα.

Υλικά

  • 400 gr χονδροτριμμένα κολοκυθάκια
  • 300 gr γιαούρτι
  • 350 gr φέτα
  • 200 gr γάλα
  • 4 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 500 gr για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • λάδι για τη λαδόκολλα και την επιφάνεια

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια χωρίς να τα πιέζουμε, προσέχουμε το αλάτι γιατί η φέτα είναι πολύ αλμυρό τυρί και απλώνουμε το μείγμα σε λεπτό στρώμα, στο μεγάλο ταψί του φούρνου επάνω σε καλά λαδωμένη λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά,στους 170 βαθμούς.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε κομμάτια.

Τόσο απλά..!

TIP

Για μικρότερη ποσότητα μειώνουμε τα υλικά στο μισό και χρησιμοποιούμε  μικρότερο ταψάκι.

Α.Χ.

 

Αναρτήθηκε την 14 Aug στην κατηγορία 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegetarian] / 2.Ντιπ / ορεκτικά / Πίτες Αλμυρές
Tags: