tom_yum_soup

Υλικά

  • 5 -6 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο λέμον γκρας
  • 3 φύλλα λάϊμ (θα τα βρείτε σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα)
  • 2 φλιτζ. μαλακό τόφου κομμένο σε κύβους
  • 1 – 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  •  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 φλιτζ. μανιτάρια shitake (λεντινούλες) ή ότι μανιτάρια θέλουμε κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 φλιτζ. πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κονσέρβα (200γρ.) γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 – 4 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Προετοιμασία

  1. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά το ζωμό, σκόρδο, τσίλι και το τζίντζερ
  2. Μειώνουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, βράζουμε για 8 περίπου λεπτά
  3. Προσθέτουμε το μπρόκολο, ντοματίνια, πιπεριές φλωρίνης και βράζουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά
  4. χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα καρύδας, σόγια σος, ζάχαρη και τον χυμό λάιμ
  5. Τέλος βάζουμε και το τόφου, μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά ακόμα .
  6. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τον κόλιανδρο